Jag äter sällan bröd med kolhydrater, men OM jag gör det, så bakar jag helst brödet själv. I de få fall jag bakar använder jag helst Saltå kvarns mjöl!
Bröd med grahamsmjöl som smakbärare och marmelad kokad av jordgubbar, rabarber och lite röda vinbär |
Brödreceptet har jag hämtat från Allt om mat, Snabbt och enkelt bröd!
Jag hade tänkt att använda skrädmjöl men råkade ta fram el påse ur skåpet. Ska prova det nästa gång!
Ingredienser:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
2 dl skrädmjöl eller grahamsmjöl
5,5 dl ca vetemjöl special (330 g)
1 tsk salt
Gör så här:
Finfördela jästen i en bunke och lös med vattnet. tillsätt olivolja och skrädmjöl. Blanda ner vetemjölet och arbeta degen i 4 minuter. Tillsätt salt och kör i 1 minut till.
Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader
När degen har jäst färdigt; knåda lätt och forma till 2 limpor/ baguetter. Lägg på plåt, snitta ytan med vass kniv och låt sedan jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter.
Grädda i ca 12 minuter och låt sedan svalna under bakduk på galler.
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
2 dl skrädmjöl eller grahamsmjöl
5,5 dl ca vetemjöl special (330 g)
1 tsk salt
Gör så här:
Finfördela jästen i en bunke och lös med vattnet. tillsätt olivolja och skrädmjöl. Blanda ner vetemjölet och arbeta degen i 4 minuter. Tillsätt salt och kör i 1 minut till.
Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader
När degen har jäst färdigt; knåda lätt och forma till 2 limpor/ baguetter. Lägg på plåt, snitta ytan med vass kniv och låt sedan jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter.
Grädda i ca 12 minuter och låt sedan svalna under bakduk på galler.
Det ser supergott ut! Och egen sylt måste jag göra någongång! :)
SvaraRaderaProva! Det är väldigt lätt och gott blir det! :)
SvaraRadera