söndag 5 januari 2014

Kycklinggratäng med gröna saker

Nytt år och nya tag är väl jag inte den första som har skrivit. Men så ska det i alla fall bli här! Under hösten har kläderna blivit allt mindre, orken tryter och vågen fungerar inte tillfredsställande.

Bjuder på ett recept som är helt i den andan, kolhydratsnålt med andra ord, medan jag väntar på att det ska bli färdigt i ugnen.
Bryn kycklingfilé och krydda med det du gillar i rejält med smör. Lägg över i en ugnsfast form.
Bryn nu purjolök i lagom mängd tillsammans med brysselkål och broccoli eller annan grönsak som du gillar, späd med grädde.
Skär paprika i tärningar och lägg över kycklingen. Fyll på med de varma grönsakerna men låt såsen vara kvar i pannan. Smaksätt såsen med en mögelost som du gillar och ta i rejält så att smakar.
Häll såsen sedan den är väl blandad över alltihop och grädde färdigt i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.
Så här såg min bytta ut innan den åkte in i ugnen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar